Als ik dit schrijf zit ik op ’t vliegveld. Met weemoed verlaat ik mijn geliefde provincie Cádiz. Een hele maand was ik er. De drukste maand van het jaar. Maar zelfs als ik geen parkeerplaats kon vinden in mijn dorp zag ik er de charme nog van.. zo mooi! De levante probeerde me af en toe uit balans te brengen maar daar ben ik ook steeds beter tegen bestand, de charme overwint! Enkel en alleen Spaans toerisme (of ik zie de anderen gewoon niet), altijd druk kletsend en goed gekleed.
Ook zag ik veel campers (selectieve perceptie?). Verscholen onder de bomen, net achter het strand of op een parking midden in een dorp. Of óp het strand bij zonsondergang. Dat laatste lijkt me fantastisch, ik slaap altijd zo goed bij het geluid van de branding! Handig hoor, overal je huisje bij je..  Ik kan niet wachten tot ik mijn rondreis ga maken 🙂

Zonnige groet,

Ellen

Een nieuwe uitdaging! En mijn eerste blog…

Lieve camperliefhebbers,

Voor alles wat met Spanje en met name Andalusië te maken heeft loop ik warm. Ik woonde er een tijdje in 1990 / 1991. Prachtige en blijvende vriendschappen zijn er tijdens mijn verblijf en in de jaren daarna ontstaan met de mensen uit de streek. En het warme gevoel is sterker geworden sinds ik het roer omgooide en mijn kantoorbaan verruilde voor een zelfstandig bedrijf wat helemaal op Spanje gericht is: het importeren van producten uit de provincie Cádiz, het verhuren van onze prachtige woning in Vejer de la Frontera en sinds vandaag ook het verhuren van campers.

Mijn vrienden van “La Morada del Sur” in Jerez de la Frontera willen hun camperverhuur in Noord-Europa bekend gaan maken. Ze hopen dat camperliefhebbers het vliegtuig willen pakken naar Zuid-Europa voor een camperrondreis door Andalusië, Portugal of Marokko. Ik werd gevraagd om ze hiermee te helpen en ik zie het als een mooie, nieuwe uitdaging. Graag dus 🙂

Prachtige campers trouwens, ik mocht ze zelf mee uitzoeken op de beurs in Düsseldorf. Als leek keek ik mijn ogen uit en was onder de indruk van de efficiënt ingerichte modellen. Inderdaad, mijn kennis is nog niet zo groot, maar in het najaar ga ik een weekje toeren door Andalusië en kan ik daarna uit eigen ervaring spreken.

Omdat camperliefhebbers avontuurlijke types zijn kan ik niet wachten tot de eerste geīnteresseerde zich meldt en met ons het avontuur aangaat!

Zonnige groet,

Ellen